3 najvažnije stvari prilikom kupovine novog mobilnog telefona!

Želite novi pametni telefon?

Šta vas najviše interesuje, veličina ekrana, kamera, memorija, dužina trajanja baterije?

Pre kupovine novog pametnog telefona, obavezno razmislite o sledećim stvarima.

Pre kupovine, sigurno ćete razmotriti određene opcije, istražićete karakteristike i cene najpoznatijih modela, a verovatno ćete obratiti pažnju i na ocene korisnika, recenzije i testove koji su rađeni.

Naravno, to su sve važni koraci koji vode do odluke o izboru najboljeg modela, ali ipak postoje određene stvari na koje korisnici nekad zaborave ili ih zapostave. Pre nego što krenete u kupovinu, posebno obratite pažnju i na sledeće stvari prilikom odabira novog pametnog telefona.

Dizajn, izrada i razmera telefona

Na prvi utisak o telefnu veliki uticaj imaju izrada, dizajn i razmere samog uređaja prilikom korišćenja. Pre nego što odaberete model, upoznajte se sa korisničkim izgledm telefona. Nije dovoljno samo da vidite ocenu, karekteristike i cenu, nego se uputite do radnje sa mobilnim telefonima i isprobajte željeni model.

Prodaja mobilnih telefona danas je veoma popularna, pa ovakvih radnji ima skoro na svakom koraku. Zato se uputite do prve radnje i pogledajte kako izgleda uživo mobilni koji vam se svideo kada ste listali online ponudu.

Svi veliki brendovi imaju u popularnim radnjama izložene modele koji su korisnicima dostupni kako bi se upoznali sa dizajnom, razmerama, ali i izgledom samog telefona.

Isprobajte nekoliko aplikacija, proverite opcije i performanse i uverite se da vam model odgovara.

Da li se telefon brzo puni?

Zaboravite obećanja da će telefon moći dugo da izdrži iako je baterija slabijeg kapaciteta. Zbog prekomerne upotrebe baterije i najboljih pperformansi se brzo prazne, pa ako već kupujete novi telefon, obratite pažnju na vek trajanja same baterije.

Predlažemo vam da izaberete telefone koji imaju sisteme brzog punjenja, jer i oni telefoni kji imaju veliki kapacitet baterije i koji su štedljive potrošnje, ne uspevaju dugo da izdrže posle prvog punjenja.

U tom slučaju, najbolje je da se za baterije slabijeg kapaciteta koriste sistemi brzog punjenja koji imogućavanju oko 60% napunjenosti za svega 20 minuta.

A nakon 20 minuta sigurni smo da ćete naći utičnicu kako bi ste dopunili svoju bateriju. Naravno, odično rešenje je i prenosiva baterija, a možete je uvek sa sobom imati kada vam zatreba.

Dugotrajna podrška je važna!

Da li vam je važno kada je telefon izašao i od kada je u prodaji? Mnogi samo žele najnoviju tehnoogiju i ne interesuju se mnogo za performanse.

E tu onda može da nastane problem. imajte na umu da postoje i neki raniji modeli telefona koji mogu da nadjačaju najnovije modele. Zato ni godina proizvodnje ne treba da bude odlučujuća prilikom kupovine mobilnog.

Ipak, presudne jesu karakteristike, ali nemojte pogrepno da ih tumačite. Ako se ne razumete mnogo u tehnologiju, prepustite stručnjacima da umesto vas protumače i uporede određene proizvođače telefona.

Važno je pogledati koliko je telefon star, pa ako je stariji od dve godine, on retko dobija neku nadogradnju, pogotovu ako je reč o Android telefonima. Ali, ne bi trebalo da bude telefon ni stariji od dve godine, idelano bi bilo da prilikom kupovine razmotrite modele koji su izašli u prodaju u proteklih pola godina ili godinu dana. Srećna kupovina!