3 razloga da dete upišete u privatni vrtić

Zvezda ili Partizan, more ili planina, državno ili privatno – večne dileme na koje, izgleda, ne postoji tačan odgovor. Jednostavno, sve je stvar ukusa i ubeđenja.

Ako pogledamo oko sebe, videćemo da je upravo ova poslednja dilema, državno vs. privatno, ona kojoj pridajemo najviše pažnje, uglavnom zato što ovo “rivalstvo” utiče na svaku oblast našeg života, počevši od školovanja, preko lečenja, pa sve do zaposlenja.

Da li ste vi više za privatne ili za državne ustanove? Verovatno ovo pitanje i ne treba da se postavlja, naročito ako uzmemo u obzir činjenicu da je privatno i nastalo kao alternativa državnom, kao pomoć i potpora da bi na kraju svaki građanin bio zadovoljan i zbrinut.

Nažalost, o privatnom se danas govori sa negativnim prizvukom, iako nam baš ove ustanove često mogu znatno olakšati i poboljšati život.

Loading...

S obzirom na to da nam se polako približava početak vrtića, nameće se logično pitanje, u skladu sa dosadašnjom temom – da li dete upisati u državni ili u privatni vrtić?

Opet, sve je stvar ukusa i preferencija, ali ako vaš izbor ipak budu privatni vrtići, znajte da nećete pogrešiti, šta god ljudi govorili!

Privatni vrtići će se na najbolji način posvetiti vašem detetu

Stanje stvari je takvo da su državni vrtići mnogo popularniji od privatnih iz često pogrešnih ubeđenja, kakvo je na primer ono o ceni.

Zahvaljujući raznim državnim subvencijama, privatni vrtići više nisu preskupi, već im je cena slična kao i kod državnih.

A ipak, za novac koji uložite dobijate mnogo više! Grupe u državnim vrtićima su često prevelike, a vaspitača je malo, te se vašem detetu ne pruža onoliko pažnje koliko mu je možda potrebno.

Privatni vrtići pak imaju mnogo manje grupe dece i mnogo više vaspitača, te možete biti sigurni da će vaše dete u vrtiću imati gotovo svoju ličnu dadilju.

Na taj način vaše dete dobija sve što mu je u vrtiću potrebno kako bi bilo srećno i bezbrižno.

Loading...

Privatni vrtići su vam uvek na raspolaganju

Tužno, ali tako je – zbog posla jednostavno nemamo dovoljno vremena da se posvetimo porodici onako kako bismo želeli, a opet moramo da radimo iz egzistencijalnih razloga.

Mnogi roditelji rade i više od osam sati dnevno, mnogi rade i vikendima, a ako uz to imaju i problem ko će da im čuva dete, ovde nastupaju privatni vrtići od kojih su mnogi na raspolaganju roditeljima 24/7.

Ako već morate da brinete oko posla, nećete morati da brinete o tome ko će da vam čuva decu dok ste vi na poslu i šta će ona da rade.

U vrtiću će im sasvim sigurno biti sjajno, kako zbog drugara, tako i zbog posvećenih vaspitača.

U privatnom vrtiću vaše dete stiče razna znanja i veštine odmalena

Privatni vrtići funkcionišu poput malih škola. Tako, vaše dete se neće samo igrati po ceo dan ako to ne želi, već će imati mogućnost i da pohađa razne časove i radionice kako bi odmalena učilo razne stvari koje će mu kasnije značiti.

Kako se učenje odvija u grupi i prilagođeno je njihovim potrebama i interesovanjima, možete biti sigurni da će vannastavne aktivnosti u potpunosti odgovarati vašem mališanu.

Loading...

Sponzorisano:

Loading...