6 trikova za savršen selfi

Čuveni selfi! Danas saznajemo koja je moć selfija i kako da bude savršen. Bez obzira da li ste fan društvenih mreža ili ipak vas nije priga za lajkove, važno je da znate cake koje će vam omogućiti da vas svi primete.

Doba društevenih mreža je upravo sada. Neki u njemu uživaju, upoznaju nove prijatelje, zaljubljuju se, zarađuju mnogo novca, dok sa druge strane, nekog uopšte nije briga za to.

Danas smo za vas pripremili tekst o tome šta vam je sve potrebno za savršen selfi, koje poze treba da zauzmete, šta nikako ne sme da bude prisutno na slici i kakva slika treba da bude da bi bila primetna, u tom okeanu različitih fotografija.

Nekad selfi ispadne tako dobro, a nekad se uzalud slikate i kako god da se namestite, to ne izgleda ništa posebno i znate već unapred da to nećete objaviti. Da fotografisanje ne bude uzaludno, treba da bude isplanirano. Ako niste zadovoljni kako ispadate na slikama, onda pročitajte tekst do kraja, jer imamo praktična rešenja koja će sigurno da vam se dopadnu. Obavezno ih isprobajte!

Loading...

Osvetljenje je pola fotografije

Bilo bi idealno da se slikate preko dana. Ako već nije dan, a vreme je da se objavi nova slika, onda nabavite svetlosnu futrolu. Ove futrolice su zapravo led sijalice koje su napravljene tako da ih stavite oko telefona i da vam bacaju svetlost.

Ako mislite da to nije dovoljno, nabavite svoj beauty ring, znate već, prsten koji pruža dovoljno svetlosti za slikanje. Koriste ga blogeri, make up artisti, ali i fotografi. Ako nemate ništa od toga, dobro će doći i lampa sa belom sijalicom ili dnevno svetlo.

Svetlosni prsten za telefon je takođe mega popularan i on ima istu funkciju, da vam pruži dodatnog svetla za selfi. Perfektan selfi zahteva dobro osvetljenje i zbog toga ovo ne smete da zaboravite pri sledećem slikanju.

Pozadina

Pozadina je takođe bitan deo selfija. Niko ne voli da na slici vidi vaše neispeglane stvari ili nenamešten krevet. Nije lepo ni kada se vide prazne flaše, papuče ili  ono što gledate na tv-u. Vi ste bitni i tako se i postavite. Čista pozadina je neophodna. Stanite iza zida na kom nema ničega, to je uvek idealno rešenje, koje je i najjednostavnije.

Sve poznate ličnosti moraju, zaista moraju da imaju savršene selfije, jer njih mnogo ljudi prati i od njih očekuju da sve izgleda fantastično. Baš ti milionski kriterijumi su nametli i nama, običnim ljudima, želju da se istaknemo i da „kupimo“ nečiju pažnju. Što više pažnje želimo, sve je teže, jer taj selfi treba da bude više nego prosečna slika.

Ako ste na nekom lepom mestu, o pozadini ne treba da brinete i razmišljate. Priroda je uvek u trendu, kafići, klubovi i svi prostori koji naizgled izgledaju lepo.

Loading...

Lice je u krupnom planu

Selfi ne može baš da vas uhvati od glave do pete, ali može da naglasi lepotu vašeg lica. Ne zaboravite, sve se gleda, i kakva vam je šminka, i kakva je frizura, kakvi su vam zubi i nokti. Ne, ne preterujemo, slika u današnje vreme govori mnogo više nego što mislite.

Lice bi trebalo da izgleda savršeno. Nije vam baš u svakom trenutku lice za slikanje, pa je najbolje da izaberete momenat kada ste lepo našminkate, onako kako vam se najviše dopada. Samopouzdanje se očito vidi na slici, ali o tome ćemo malo kasnije.

Kada spomenemo lice, važno je da izaberete onaj profil koji je po vašem mišljenju lepši za slikanje i da njega više slikate. Mnoge žene imaju specifično nameštanje za slikanje i možda to ne izgleda prirodno, ali njima se sviđa, i to je u redu.

Niko ne voli da viidi podočnjake i bubuljice na selfiju, pa treba dobro da ih zamaskirate. Najbolje bi bilo da ih se totalno oslobodite, jednom za sva vremena. Krema za podočnjake treba svima, pa što i vi ne biste probali kremu koja može da ih otkloni. Tada ćete, bez obzira na doba dana moći da uhvatite savršen selfi.

Vaši pratioci umeće da primete svaku nesavršenost, pa ako to ne biste voleli, onda ih se rešite ili se namestite tako da ih oni uopšte i ne primete. Osvetljenje će vam mnogo u tome pomoći, ali i sam položaj glave.

Vidi se i kako ste raspoloženi

Na slici se vidi kako ste raspoloženi. Ako vam baš i nije neki sjajan dan, onda bi najbolje bilo da preskočite slikanje, jer će se videti da ni ne izgledate najbolje. Kada nistee raspoloženi, teško ćete uspeti da budete nasmejani na svakoj fotografiji. Ako znate to da odlumite, onda za vas nema problema!

Možda zbog ovih pravila osećate pritisak u glavi, ali postoje pravila koja će vas dići u visine. Cilj bira sredstva i ima svoja pravila. To treba poštovati.

Loading...

Nekad vaš izgled na fotografiji poručuje kako se osećate, a nekad i izražava emociju koju hoćete da pošaljete. Nekad izgledamo zanosno i seksipilno samo zato što znamo da će to jedna posebna osoba videti, a ipak želimo da to ozvaničimo na društvenim mrežama.

Nije svaki osmeh isti za svakoga, pa će vam razmišljanje o voljenoj osobi ili osobi koju ne podnosite ( a znate da vas prati ) učiniti da dobijete savršen selfi zbog kog će svi na mreži sliku pogledati još jednom.

Svojim izrazom lica svašta možete da poručite, pa je dobro da se igrate i da učinite da vam slikanje bude zabavno. Možda namrgođena faca ume i da bude pravi pogodak u datom trenutku. Isporbajte, ništa vas ne košta, a možda će vas oduševiti. Nije interesantno ako na svakoj slici izgledate isto.

Još jedan dodatni savet jeste da, ako nemate ideju za selfi, imate toliko fora i fazona koje možete da „ukradete“ od poznatih ličnosti. Najpopularnije selfije ima Kim Kardašian, ali i njene sestre. Njihovi pratioci su u ogromnom broju i baš zbog toga, one postavljaju pravila kada je slikanje za Instagram u pitanju.

Istaknite atribute

Teško je odupreti se iskušenju da se slikate kada konačno živimo u dobu pametnih telefona i tako dobrih kamera. Nikada nije bilo lakše da sačuvate dragu uspomenu i ovekovečite trenutak u kome uživate ili jednostavno hoćete da uslikate sebe.

Selfi je postao umetnost jer njime izražavamo sebe u virtuelnom svetu. Na selfiju je bitno da sakrijete mane, a da istaknete atribute. Ako su vam premršave noge, onda istaknite gornji deo, ako vam je kosa sređena, obavezno je istaknite iz dobrog ugla, ako imate savršenu šminku, što je ne biste pokazali vašim pratiocima i prijateljima.

Mogućnost deljenja fotografija donela je pravi obrt u svetu. Čini nam se da nikad nije bilo lakše da budemo zapaženi. Ali, ne samo mi, već i brendovi, novi proizvodi, nove i stare kompanije, svi su to. Čim pomislite na neki proizvod, možete da nađete sve informacije o njemu, pa zar to nije sjajno?!

Važno je da napomenemo da selfi treba koristiti umereno. Ne želite da postanete dosadni jer više puta dnevno izbacujete slične fotografije. Prednost selfija što ste sami sebi fotograf i imate vremena da se namestite kako valja. Osim toga, možete i da sklonite prizor sa onih stvari koje vam se manje sviđaju.

Budite zanimljivi

Već smo videli da selfi mora da bude zanimljiv da bi bio primećen. Radite stvari koje inače radite i dajte svom profilu autentičnost! Vaš selfi  treba da bude poseban i drugačiji. To ne znači da treba da dubite na glavi, ali zaista treba da se potrudite da se istaknete sve ono što dobro radite, ako je u pitanju vaš hobi ili posao. Instagram i Fejsbuk mogu da budu odlična reklama, jer se i vaši sadašnji i budući poslodavci takođe nalaze na mrežama.

Nemojte da postujete sve dobre selfije. Ako stalno postujete, vaši prijatelji mogu da steknu pogrešan utisak. U svemu treba imati meru, pa i u društevenim mrežama. Ova zabava je toliko raprostranjena, da jednostavno ne možete da je tek tako zapostavite, već možete da uživate u selfijima do mile volje, jer je došlo i njihovo vreme.

Još saveta za savršen selfi– Ne smemo zaboraviti da je kamera veoma bitna kada je fotografisanje u pitanju. Mobilni telefon je postao naš dobar drugar, i zato sledeći put kada ga kupujete, usmerite pažnju i na kvalitet kamere.

Pre no što se slikate, isprobajte poze u ogledalu ili jednostavno stavite malo ogledalo ispred sebe, pa će vam biti mnogo lakše da zauzmete ugao koji će doneti popularnost na društvenim mrežama.

Možete koristiti i štap za selfi, jer sa njim možete da uhvatite veći ugao, i možete da uradite više, jer je to produžetak vaše ruke, a nekad je baš to potrebno za savršen selfi.

Na svojim profilima možete da delite razne sadržaje, pa je važno da ubacujete i druge ljude, ali i doživljaje, putovanja i zabave. Selfi i treba da bude zabavan, on je hvatač momenta, pa sa njim zaista možete da eksperimentišete na sve moguće načine i da učinite taj profil totalno drugačijim od drugih. Bez obzira da li birate reklamu, predstavljanje vašeg talenta ili lepote, uradite to kako treba da bi bilo vidljivo, jer, priznajmo, ima toliko sličnih profila.

Kod selfija je važno i da budete u toku sa trendovima i da ubacite „ono što se traži“ kako bi vaši pratioci bili obezbeđeni sa informacijama o vašim stavovima, mišljenjima, gledanju na svet.

Uživajte u slikanju i uz ove trikove napravite savršeni selfi koji će prodrmati mreže!

Sponzorisano:

Loading...