Kada je neophodan servis telefona?

Mobilni telefoni su mali pametni uređaji koji nam olakšavaju svakodnevni život i posao. Oni unose razonodu i razbibrigu svakodnevno dok skrolujemo po društvenim mrežama. Iz tog razloga, kao i svim ostalim potrošnim uređajima, s vremena na vreme je potrebno napraviti servis telefona.

Dilema nastaje jer većina ljudi nije sigurna kada je potreban servis telefona, a kada je dovoljno da sami nešto poprave i instaliraju bez ičije pomoći. U nastavku teksta potrudićemo se da vam pomognemo da rešite nedoumice i da znate kada je pravo vreme za servis telefona. Uvek je bolje posavetovati se sa profesionalcima i otići u servis telefona nego sami čačkati kući jer možete uništiti aparat. Na ovaj način uštedećete sebi i novac i vreme.

  • Zamena polomljenog ekrana

Jedan od najčešćih kvarova prouzrokovan je načinom i brzinom života. Sigurno se svima bar jednom dogodilo da su razbili displej telefona. Ponekad u žurbi kada želimo da se javimo na telefon ili pogledamo najnoviju notifikaciju, a pune su nam ruke, lako se desi da nam ispadne telefon i da se razbije dispej telefona.

Za zamenu polomljenog ekrana ipak je potrebno imati pravi alat i nikako se ne preporučuje ovo raditi kod kuće. Vi možete skinuti polomljeni, i staviti novi ekran, ali u skoro svim slučajevima će se desiti da se telefon nakon zamene ekrana ne ulkjučuje. Čak iako uspete da ga upalite, ekran će da treperi i neće reagovati na komande.

  • Zamena kamere ili zvučnika

Kada vam se pokvari kamera telefona ili zvučnik prestane da radi, vi kao laik ne znate gde se tačno taj deo nalazi na matičnoj ploči, i da li je lako odvojiv od nje. Pa čak i kada sami skinete dotrajali zvučnik da li ste sigurni da ćete znati da namestite novi. Razmislite da li imate odgovarajuće lepilo za pričvršćivanje ovih komponenti i da li imate dovoljno dobar alat da zategnete potrebne šrafove.

Ovo su sve sitnice koje mogu lako da se reše u servisu telefona, a sa druge strane mogu vas skupo koštati, ako nešto pogrešno napravite u kućnim uslovima. Često ove greške dovode i do kupovine kompletno novog mobilnog telefona, jer nakon akcije ,,uradi sam,, telefon ne može da se spasi.

  • Zamena baterije

Ako ste uočili da vam baterija telefona ne traje dovoljno dugo kao nekada, i ako procenite da joj je potrebna zamena preporuka je da se to uradi u nekom od servisa telefona iz više razloga. Prvi i osnovni razlog je sve više modela telefona koji imaju specifične baterije koje nije lako odvojiti od kućišta, a ne želite da napravite još veći kvar. Zatim originalne baterije je najbolje kupiti u ovlašćenom servisu telefona jer samo tako ćete dobiti garanciju na kvalitet.

Ono što možete učiniti je prevencija kvara telefona, odnosno možete kupiti zaštitno staklo za displej i zalepiti. Takođe možete kupiti dovoljno otpornu masku na udarce, i štititi vaš uređaj od prevelike zime ili vrućine, a to znači kada šetate ulicom mobilni telefon ćete držati u džepu ili u tašni. Ako vam je već izgreban displej telefona, pasta za poliranje je odlično rešenje koja rešava problem bez odlaska u servis telefona.