Kako izabrati svoju prvu nekretninu?

Ako živite u iznajmljenom stanu nakon godinu ili dve dana, shvatićete da je vreme za promene.

Dosta je trošenja novca na iznajmljivanje i vreme je da se skućite, zar ne?

Cena nekretnine danas varira na tržištu, a posebno je zanimljiva ponuda kada je prodaja stanova na Novom Beogradu u pitanju.

Ako ste u potrazi za svojim prvim stanom, trebalo bi posebnu pažnju da posvetite određenim stvarima pre same kupovine.

Loading...

Čak i ako sada nemate u planu kupovinu nekretnine, neka vam uvek negde u malom mozgu bude ovih nekoliko smernica ako se odlučite u nekom trenutku za kupovinu. Na ovaj način izbeći ćete neprijatna iznenađenja, a pažljivo i sasigurnošću ćete uložiti u budućnost.

Prvi korak prilikom odabira nekretnine jeste područje gde želite da živite. Da li ste dobro povezani sa gradom, kakav je kraj, da li vam odgovara mesto samo su neka od pitanja na koja bi trebalo da obratite pažnju.

Pre same kupovine, istražite tržište kako biste bili sigurni da li za uloženi novac dobijate zaista i kvalitet.

Posavetujte se sa stručnjacima, agencijama za nekretnine, al ii bacite pogled kako se kreće prodaja stanova u tom delu grada i sl. Na vreme saznajte da li ćete zaista dobiti ono što ste i platili, to je najvažnije.

Pre nego što donesete konačnu odluku posetite nekoliko lokacija. Nemojte odmah odlučivti, kupovina stana nije mala investicija, a pošto je ulog veliki, nemojte da prenaglite prilikom odlučivanja.

Pogledajte sve nekretnine koje odgovaraju vašim kriterijumima, jer ćete na taj način.

Ako ste pronašli stan po želji, provrite da li je on pozicioniran tako da se u njegovoj blizni nalaze objekti koji su vam potrebni. Na primer, prodavnica, stanica grdskog prevoza, parkovi, dom zdravlja, škola, vrtić, teretana…

Šta još treba da znate prilikom kupovine stana?

Loading...

Prilikom odabira lokacije, trebalo bi posebno da obratite pažnju na mesto gde se zgrada nalazi i na kafiće koji su u blizini zgrade.

Da li saobraćaj stvara buku u stanu, hoće li stalno biti prometno, čuje li se muzika iz kafića samo su neke sitnice na koje bi trebalo da se fokusirate, jer kasnije može da bude problem. A kada kupite stan, onda više nema nazad.

Koliko je zgrada stara pitanje je koje neki potencijalni kupci odmah na početku postavljaju.

Naime, od gradnje zavisi kolika će ukupna cena biti.

Ako nije novogradnja u pitanju i ako kupujete stan po preporuci, posavetujte se sa inženjerom u vezi sa potencijalnim popravkama i zamenama u stanu kako biste znale koliko će vas koštati dodatna ulaganja.

Neka od pitanja koja treba postaviti jeste i kakve su mere sigurnosti u stanu. Ako imate malu decu, posebno bi trebalo obratiti pažnju da li postoje sigurnosne kamere, jer ipak bezbednost treba da vam bude na prvom mestu.

Loading...

Mnogi će poželeti da imaju terasu, pa shodno željama treba tražiti i zgradu u kojoj ćete živeti.

Veličina stana utiče na trooškove održavanja, pa bi trebalo razmisliti i o tome koliki su mesečni troškovi održavanja, a ako imate i automoobil neizostavno je i pitanje parkinga.

Mi smo vam ukazali na neka osnovna pitanja kojih i trebalo da se pridržavate prilikom kupovine, tako da dobro razmislite, nemojte da donosite prebrzo odluke da se kasnije ne biste zbog toga kajali.

Sponzorisano:

Loading...