Kako proslaviti dečiji rođendan kod kuće?

Da li je moguće napraviti odličnu zabavu za dečiji rođendan u kućnoj atmosferi?

Naravno da jeste.

Ako ste već rešili da proslavljate dečiji rođendan u domu, onda je vreme da pokažete koje organizacione sposobnosti imate i kako se snalazite.

Imajte na umu da nema troškova za iznajmljivanje prostora, ali da ćete ipak morati da izdvojite novac za druge aktivnosti kao što je ukrašavanje kuće ili stana, pripremanje posluženja, torte i drugih sitnica, balona, konfeta…

Ipak, morate obratiti na nekoliko važnih stvari prilikom proslava dečjih rođenada.

#1 Prostor treba da bude sečano ukrašen!

Za svakog mališana rođendan je poseban dan. A može se reći i da je i za roditelje ovo poseban dan, tako da pripremite i  svečano uredite prostor. Razmislite o dekoraciji, kupite balone, mašne i druge ukrase i dodatno ulepšajte enterijer.

#2 Dovoljno mesta mora da ima za sve!

Koliko će biti gostiju na rođendanu? Posebno obratite pažnju na prostor za sedenje, jer ako ima i odraslih onda neka svako ima mesto gde će da sedne. Kada u mali prostor dođe veliki broj gostiju, onda mnogi imaju utisak da je sve tesno i osećaće se nelagodno. Ako već nemate dovoljno mesta, onda je bolje da mališane pozovete jedan dan, a sutradan odrasle. Iako dvodnevna proslava zahteva više posla, jedno je sigurno. Gosti će se prijatno osećati i svima će biti lepo i ugodno.

#3 Mesto za igru posebno izdvojiti!

Ako na rođendan dolazi veliki broj mališana, onda bi bilo dobro da im obezbedite poseban prostor za igru. Najbolje bi bilo da to bude soba vašeg deteta. Najbolje bi bilo da prostor ima što manje nameštaja kako bi deca imala dovoljno mesta za trčanje, igru i uživanje.

#4 Bez dvorišta ništa!

Ako imate dvorište, onda je sve mnogo lakše. Ako je vreme lepo, onda animirajte mališane i neka se deca igraju napolju. Ukoliko ima dovovljno mesta u dvorištu, proslavu možete i napolju pripremiti, pod uslovom da vas dobro vreme posluži.

#5 Važno je pripremiti ukusno posluženje!

Kada ste već rešili da zabavu pripremate u sopstvenoj režiji, onda bi trebalo da znate da se od vas očekuje da ćete biti dobar domaćin, odnosno dobra domaćica. Hrana bi trebalo da bude lepša i ukusnija nego u nekom dečijem klubu, a od vas zavisi da li ćete sami pripremati hranu ili ćete je poručiti. Vi odlučujete.

Svakako, ne bi trebalo da se brinete da li ćete udovoljiti svakom gostu, jer koliko god da se neko trudi, ne mora da znači da će svi biti zadovoljni. U svakom slučaju, ako je hrana izvrsna niko neće ostati ravnodušan. I da, razmislite o švedskom stolu, jer ćete sebe tako rasteretiti obaveze da goste stalno poslužujete.

#6 Dobra atmosfera je ključna!

Lepa torta, ukusna hrana, ali zategnuta atmosfera nikako ne ide u prilog. Zato se pobrinite da svi budu veseli i opušteni. Neka se mališani osećaju bezbedno u vašoj kući. Budite gostoljubivi, predusretljivi i ljubazni.

I da, ako ste već sada pod stresom kako će proslava izgledati, ne brinite. To je normalno, ali nema razloga za brigu. Sa pripremama krenite na vreme i sve će biti savršeno na dan proslave!