Kako urediti dnevni boravak?

Vreme je promene u domu, a vi baš i ne znate odakle ćete krenuti?

Ako želite da vam uređenje doma bude zabava, a ne trošenje vremena poslušajte sledeće savete koje smo vam pripremili. Brzo i lako stan možete preurediti, a dovoljno je samo da osmislite dobar plani sve će mnogo lakše ići. Nećete  morati da lutate i gubite vreme na prikupljanje omiljenog nameštaja i kupovinu u različitim prodavnicama, jer ako znate šta želite sve možete na jednom mestu kupiti.

Da, da, uvek je tako.

Dobar plan je neophodan ako posao želite brzo i efikasn da završite. Takođe, krenite redom. Najpre istražite kako brzo i lako da uredite dnevnu sobu. Na taj način ćete uštedeti novac, ali i vreme, a ujedno ćete i uživati u sređivanju životnog kutka.

Evo šta kažu stručnjaci kojih pravila bi trebalo da se pridržavate.

# 1 Ideje su svuda!

Da, da, ovo  neobično pravilo je veoma važno. Jesu, ideje su svuda, jer je dovoljno samo da prelistate online izdanja magazine i časopisa koji se bave uređenjem doma i sigurni smo da ćete naći idealno kreativno rešenje za vaš dom. Takođe, u ovom novom digitalno dobu možete pronaći i na različitim stranim specijalizovanim sajtovima ideje za uređenje dnevne sobe, tako da je dovoljno da kliknete nekoliko puta i pronaći ćete baš ono što te zamislili.

I da, jasno je da će biti i onih enterijera koji u praksi neće moći da se realizuju, ali ne odustajte. Uvek možete potražiti neku alternativu. U svakom slučaju, možete i da se snađete i a stari nameštaj preuredite, odnesete na dubinsko pranje i da mu date novi sjaj. Takođe, zapišite sve ideje koje su vam se svidele. Napravite skicu, pa onda nove komade nameštaja uklopite u prostor. Sve korisne savete primenite na svoju dnevnu sobu i uredite kutak po želji.

# 2 Birajte lepu boju za zidove!

Da li više volite svetlije ili tamnije nijanse?

U stanovima manjih kvadratura preporučuju se svetlije nijanse zidova, jer će vizuelno stan izgledati veće i prostranije. Ukoliko biste malo da eksperimentišete onda dodajte neki kontrast boja, bio da je reč o kontrastu između boje zidova i nameštaja ili nameštaja i tepiha. U svakom slučaju, uživajte u uređenju doma i ne zaboravite, vi ćete u njemu boraviti, a važno je da se osećate lepo u svom domu.

Tamnije boje zidova idealne su za veće stanove, a od rasporeda nameštaja zavisi kakav efekat želite da postignete. Ugaonu garniture postavite tako da zauzima centralno mesto, a ako želite da unesete neku novinu, onda dodajte novu fotelju ili drugačije rasporedite ostatak nameštaja u enterijeru.

# 3 Dekorativni detalji i sitnice bez kojih se ne može!

Naravno, bez ukrasnih detalja nijedan dom se ne može zamisliti. Tepisi su neizostavni ukrasni elementi, ali možete dodati i fotografije, zidni sat, police sa knjigama, na stolove možete da stavite ukrasne silikonske mušeme, a na krevete prekrivače u omiljenoj boji.

Na vama je kako ćete rasporediti sve te sitnice koje domu daju posebnu udobnost zato se igrajte, kreirajte i uživajte u svakom trenutku uređenj svog doma.