Kako urediti dnevnu sobu?

Da li znate da o vama najviše govori enterijer vašeg dnevnog boravka?

Da, da. Uređenje centralne prostorije u stanu može mnogo da kaže o ukućanima, a kada biste nešto da promenite, uglavnom se kreće od ovog dela stana.

Elegantno ili jednostavno uređena dnevna soba, šta radije birate?

Ako vam je dosadio dosadašnji izgled enterijera, onda je vreme da se nešto menja. Želite li manju ili veću promenu?

Mnogo je načina pomoću kojih možete da izmenite prostor koji vas okružuje, a mi smo pripremili nekoliko predoga za vas.

Najpre, posebno je važno koje su boje enterijera i kakvi su komadi nameštaja. Prema Feng Sui principima, postoji način na koji treba rasporediti nameštaj u stanu i koje boje treba da budu upečatljive. Naravno, treba voditi računa i o samoj funkcionalnosti nameštaja, al ii o kvadraturi prostora, jer je važno da se i u malom dnevnom boravku osećate udobno i komforno.

Najbolje idejno rešenje

Kada ste već rešili da menjate nešto po kući, onda se odlučite za najbolje idejno rešenje. A kako ćete znati koje rešenje je najbolje?

E pa u tome i jeste problem. Nemojte brzo donositi odluke. Precizno odredite šta je bolje, a šta isplativije, pa tek onda delajte.

U svakom slučaju, ako nemate dovoljno vremena da se bavite uređenjem enterijera, onda neka to obave stručnjaci umesto vas.

Trebalo bi da u dogovoru sa dizajnerom odlučite kako želite da izgleda vaša dnevna soba i dalje ne treba da brinete. Sve ostalo će profesionalci umesto vas obaviti.

Svetlost i boje u domu su najvažnije. Možda se dvoumite oko nameštaja, niste sigurni da li je bolje stavite silikonske mušeme na stolove u trezariji i terasi i koju boju tepiha želite, ali znajte da se pomoću svetlijih boja prostor otvara i vizuelno čini većim.

Ako nema dovoljno prirodnog svetla u stanu, onda ubacite dodatnu rasvetu. S obzirom na to da nam predstoje letnji danji, uvek dobro dođe rasveta u zelenoj, narandžastoj ili žutoj boji.

Sitne, ali krupne promene

Ako ipak hoćete nešto novo u svom domu, onda probajte da osmislite određenu temu za dnevnu sobu.

Da, da, ovo je veoma zanimljiva dekoracija za dnevni boravak. Uvek mogu da vam posluže tapeti određenih motiva, a sve su popularniji na tržištu, jer su povoljni i lako se lepe na zidove.

Ipak, ne brinite, ako vam se ne svide ove zidne nalepnice, uvek možete da ih zamenite nakon nekoliko nedelja.

Ako izaberete svetlije tapete, prostor će se učiniti svežijim i prijatnijim za odmor.

Takođe, ako želite da oplemenite enterijer, poslužite se i dekorativnim elementima. Ako vam se ne sviđaju jarki zidovi, onda možete kupiti jastučiće jarkih boja. Takođe, možete kupiti i ogedalo za dom, jer se pomoću njega prostor može učiniti vizuelno većim i prostranijim.

Lep ambijent svakom domu daju ukrasne biljke i sobno cveće. Ako imate vremena da ih redovno pazite i ako vovlite cveće, onda je vreme da kupite neku orhideju ili ljubičice koje mogu da vas čitave godine podsećaju na lepe prolećne dane.

Ako pak znate da nećete moći redovno da vodite račun o cveću, onda se opredelite za manje zahtevne bilje ili neko veštačko cveće koje će sigurno stvoriti lepšu atmosferu.