Kako uštedeti prilikom kupovine kvarcne radne ploče za kuhinju?

Iako bi najlakše bilo da imamo neograničen budžet kada projektujemo svoju kuhinju, to najčešće nije tako.

Pred nama su izbori koje moramo napraviti i često ili uštedimo na ormarićima ili na radnoj ploči za kuhinju.

Troškove kupovine kuhinje je potrebno dobro proceniti, i pogledati koji sve postoje materijali na tržištu da budete sigurni u svoju odluku.

Radne ploče za kuhinje prati glas da su izuzetno skupe, pogotovo one koje su izrađene od prirodnih materijala, poput mermera i granita, ili od veštačkih materijala kao što je kvarc.

Loading...

Postoji nekoliko faktora koji utiču na cene kvarcnih radnih ploča i u redovima koji slede upoznaćemo Vas bolje sa ovim veštačkim materijalom i njegovom primenom u kuhinji.

Od čega su napravljene kvarcne radne ploče za kuhinje?

U velikom procentu (oko 90%) kvarc se sastoji od mlevenog kvarca i oko (10%) poliresinoze.

Različite marke kvarcnih ploča imaju različit procenat kvarca u svom sastavu.

M90 kvarcne radne ploče za kuhinje su odličnog sastava i dolaze u velikom spektru boja, tako da obavezno obratite pažnju na njih.

Kvarcne radne ploče za kuhinje dolaze u velikom spektru boja jer su nastale veštačkim procesom, što znači da boju radne ploče možete uklapati sa ostatkom enterijera i niste ograničeni samo sa jednom bojom i šarom kao što je slučaj sa mermerom.

Velika prednost kvarcnih radnih ploča je ta što su neporozne, i samim tim nećete morati koristiti zaptivač i zaštitne folije kao što biste morali sa granitom ili mermerom.

To što su neporozne ploče takođe znači da su otporne na mrlje, teško se flekaju, i veoma lako se održavaju samo uz pomoć vlažne krpe.

Kvarcna kuhinjska ploča je uvek bolje i dugotrajnije rešenje od drvene radne ploče koja se menja vremenom i lako može da se ošteti.

Šta utiče na cenu kvarcne radne ploče za kuhinje?

Pre svega, na cenu kvarcne ploče koju ćete instalirati u svojoj kuhinji zavisi vrsta kvarca koju ste odabrali, količina kvarca koja Vam je potrebna za celu kuhinju i možda najvažnije koliko izreza i uglova je potrebno napraviti na Vašoj ploči.

Ako odaberete specifičnu boju kvarca koja nije uobičajena i koje nema na lageru budite sigurni da ćete morati platiti više.

Takođe, kvarcna ploča u punoj boji bez mrlja i žila je jeftinija nego ona što je poseduje. Što je kvarcna ploča bogatija sa šarom, ona je i skuplja.

Ako želite jeftinije da prođete uvek je dobra opcija da odaberete vrstu kvarca koja je na tržištu česta, bez previše šara i da imate na projektu malo izreza.

Kuhinja jednostavnog dizajna bez previše izreza doneće Vam uštedu u budžetu koji ste odvojili za ovu prostoriju.

Dobra strategija za smanjenje troškova je fokus na radnu ploču, a ne na šank i kuhinjsko ostrvo jer tako smanjujete količinu potrebnog materijala.

Loading...

Kvarcne radne ploče za kuhinje su veoma bezbedan i praktičan izbor jer se lako čiste i nisu porozne.

Ono na šta morate da obratite pažnju ako se odlučite za kvarc je da ne možete vrele šerpe i lonce stavljati na površinu jer ovaj materijal ne trpi preveliku toplotu.

Sponzorisano:

Loading...