Ključne inovacije kompanije Samsung u prethodnih pola veka

U oblasti inovativne tehnologije kompanija Samsung ima veoma dugu tradiciju. Svoje mesto na tržištu pronašli su zahvaljujući stvaranju i usavršavanju, ali i konstantnom razvoju novih vrhunskih proizvoda i karakteristika.

Ali, da li znate koje su to kljulne inovacije koje je kompanija Samsung u prethodnih 50 godina ponudia tržištu i tako napravila pravu malu revoluciju u oblasti inovativnih tehnologija.

Prvi Samsung mobilni telefon

Davne sad već 1996. Godine Samsung je lansirao prvi mobilni telefon. Reč je od CDMA telefonu – SCH-100. Naime, reč je o uređaju koji je prvi na svetu koristio tehnologiju CDMA i u to doba reč je o inovativnoj tehnologiji. Prvi mobilni telefon bio je veoma tanak i lagan, a uz to imao je i opciju prepoznavanja glasa.

Takođe, ono što je ovaj model tada izdvajalo jeste registrovanje veoma delikatnih zvukova, a u to vreme se ova opcija smatrala veoma naprednom.

Zato je it e 1996. godine kompanija Samsung stvorila i slogan Snažan sa slabim zvucima i na taj način je želela potrošačima da skrene pažnju i da naglasi sve mogućnosti svog novog proizvoda. Nakon što je CDMA servis prvi put predstavljen u javnosti, prodaja mobilnih telefona je zabeležila ozbiljan rast, pa je kompanija Samsung 1997. godine  prodala million CDMA mobilnih telefona.

Pametni sat sa funcijama telefona

Prva kompanija koja je lansirala sat sa funkcijama mobilnog telefona bila je upravo kompanija Samsung. To se desilo 1999. godine, a zahvaljujući ovom uređaju istovremeno ste mogli da telefonirate i da proverite koliko ima sati. Telefonski poziv mogao je da traje ukupno 90 minuta bez dodatnog punjena sata.

Ali tu se kompanija nije naravno zaustavila.

I danas prednjače po svojim inovativnim tehnologijama, a danas je u ponudi fitness sat koji svojim korisnicima pruža priliku da kvalitetnije i zdravije žive uz svakodnevno dostizanje ciljeva, završavanje dnevnih obaveza, redovan trening i upravljanje stresom.

Full HD LED 3D televizor

Stalno unapređenje kvaliteta slike i dizajna kompaniju Samsung već godinama svrstava u najbolje proizvođače televizora na svetu. Prvi Full HD 3D TV lansiran je 2010. Godine pri čemu je korisnicima omogućeno iskuse virtulnu 3D zabavu.

Kako je tehnologija sve više napredovala, tako danas korisnici imaju moogućnost da uživaju u konzumiranju sadržaja na QLED televizorima, a Samsung i dalje traži načine kako korisnicima da pruži još bolje modele.

Samsung Galay Note mobilni telefoni

Kada su se pojavili Samsung Galaxy Note telefoni 2011. godine bilisu prilično inovativni i drugačiji u odnosu na druge proizvođače mobilnih telefona u to vreme. A onda je krenula da se još više usavršava Galaxy Note serija, pa su danas prepoznatljivi po svom originalnom dizajnu i drugim inovativnim detaljima koji krase ove proizvode.

Frižider BESPOKE

Nezaobilazne su inovacije i u proizvodnji kućnih aparata Samsung kompanije. Poslednja novina jesu BESPOKE frižideri. Reč je o najnovijem dizajnu, jer sada korisnici mogu da odaberu različitu veličinu, materijal, boju i stil frižidera i tako ga uklope u vlastiti prostor. Tako je korisnik u prilici da dobije jedinstven frižider koji se pravi po meri, a koji će se potpuno prilagoditi potrebama, dizajnu i kuhinjskom prostoru.

Čini se da se na ovome Samsung neće zaustaviti, a preostaje nam da vidimo šta nam ovaj renomirani brend priprema u narednih 50 godina.