Kreativnost na delu!

Ako želite da uredite eksterijer kao što ste i enterijer, onda je pravo vreme da pogledate kako možete uz malo truda da uredite svoje dvorošte i baštu. Ne mora odmah sve da bude skupo, niti morate da uložite mnogo truda i rada.

Dovoljno je da malo izdvojite vreme i pogledate koje smo vam ideje i savete pripremili kako biste povoljno uredili svoju baštu.

Ne mora mnogo da košta uređenje bašte niti moderan izgled dvorišta. Uz kreativne ideje i dobre dizajnere, danas je sve moguće.

Ekološke biljke, malo truda i rada i eto, bašta i dobrište movu dobiti potpuno drugačiji izgled.

Jeftine ideje za uređenje dvorišta

Ako želite da istavite jak vizielni utisak, korostite finišere i površinski sloj. Možete iskoristiti reciklirani materijal kako biste prekrili neiskorišćen prostor ili zemlju u dvorištu. Ako volite mozaik, onda je odlična prilika da ga stavite u svom dvorištu. Možete dodati mahovinu između, jer kombinacija mahovine i recikliranog materijala izgleda veoma upečatljivo i neobično.

Obogatite svoj mozaik tako što ćete napravoti tzv. mirisni put tako što ćete zasaditi majčinu dušicu, limun i druge biljke.

Ove biljke se lako održavaju, možete ih zalivati pomoću pvc creva, a pošto rastu polako, nećete imati puno posla. Uz to, oslobađaju lep miris i doprinose sa vaša bašta izgleda moderno.

# 1 Zasadite različite biljke!

Baštu možete ulepšati samo ako dodate nekoliko biljaka. Različite vrste cveča ili biljaka učiniće vaše dvorište drugačijim, a pre nego što krenete u rasadnik po prelepo cveće i sadnice, raspitajte se kod komšija da li oni mogu da vam preporuče neke ukrasne biljke.

Naravno, ako niste sigurni koje biljke će najbolje da se uklope u eksterijer, onda se posavetujte sa arhitektom.

# 2 Dodajte saksije u svoj vrt!

Ako imate saksije u kojima ste ranije sadili cveće i druge biljke, sada mogu da vam posluže. Osvežite svoje dvorište novim sadnicama i novim saksijama, a ako ne biste da kupujete nove saksije, onda se poslužite jednim trikom. Staru burad, sanduke i gume iskoristite na nov način. Nađite novu svrhu starim predmetima, stolovima i stolicama i zasadite novo cveće. Tako će vaš vrt dobiti jednu novu dimenziju, a vaša bašta izgledaće vizueno lepše.

Još jedan mali trik može uneti dodatne boje u vap vrt. Ako volite da eksperimentišete, onda saksije ofarbajte jarkim bojama. Za saksije od terakote poslužite se jednim trikom. Prvo ih potopite sat vremena u vodu, a onda ih prelakirajte bojom.

# 3 Kupite višegodišnje biljke.

Želite u svom dvorištu biljke koje traju samo jednu sezonu ili biste one biljke koje iz godine u godinu ponovo rastu?

Ako ne želite mnogo novca da potrošite, onda izaberite višegodišnje biljke za svoje dvorište. Kombinujte ukrasne trave i sigurni smo da ćete dobiti neverovatnu teksturu, moderan izgled i raskošne boje u svom vrtu.

Zahvaljujući ukrasnim travama vaš vrt će izgledati skupo i raskošno.

# 4 Nabavite i malo šljunka za dvorište.

Da, da, bez šljunka nema napretka biljaka. On se lako održava, nije skup, a uz to je i veoma izdržljiv. Njega možete posuti gde biljke ne napreduju, a možete ga dodati na mestima gde je tlo isušeno ili oko ograde i zida u bašti. Budite maštoviti i ulepšajte dvorište po sopstvenim željama i zamislima.