Marija Veljković – Biografija 2018, Visina, Godište

Marija Veljković, udato Milovanović, je generacijama poznata kao veoma vedra i prijatna voditeljka kratkometražne emisije ,,Slagalica”, koja se godinama prikazuje svakim radnim danom na RTS 1 tačno u 19h.

Ipak, iako se o njemu veoma malo zna, Marija Veljković Milovanović vodi bogat i privatni i profesionalni život.

Biografija

Marija Veljković je rođena 15. jula 1980. godine u Zaječaru, u kom je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega se preselila u Beograd i upisala Akademiju umetnosti BK univerziteta, u klasi Anite Mančić i Nikite Milivojevića, sa željom da jednog dana postane proslavljena glumica.

Ipak, u samom startu se susrela sa problemom koji je prouzrokovao njen izvorni dijalekat, za koji su njeni profesori primetili da u mnogome podseća na dijalekat kakav se može čuti u filmskim ostvarenjima poput ,,Zone Zamfirove”, zbog čega se obratila jednoj od najpoštovanijih srpskih lektorki, a kasnije i svojoj koleginici, Milki Canić, koja joj je u velikoj meri pomogla da reši svoj problem.

Loading...

Marija Veljković je inače rasla u veoma zdravom okruženju, u porodici koja ju je lepo usmeravala i koja joj je bila veoma snažna podrška od malena, a najviše je tokom života, pa i danas, kada je već ostvarena i na polju karijere i sopstvene porodice, bila vezana za svoju baku.

Marija je svoju prvu ulogu, doduše epizodnu, dobila još za vreme studija i to je bila uloga Milice Savić u kultnoj seriji M(j)ešoviti brak. Od tada njena karijera kreće uzlaznom putanjom, te, iako neko vreme ostaje bez posla na televiziji, dobija i priliku da se dokaže kao pozorišna glumica.

2007. godine Marija Veljković započinje vezu sa arhitektom Milanom Milovanovićem, za kog se udaje u septembru 2011. godine i sa kojim kasnije dobija 3 dece – sina Đurađa, 2012. godine, te ćerku Rosu, 2014. godine i ćerkicu Nevu, 2017. godine.

Brak sa Milanom je za Mariju Veljković veoma perspektivan i veoma je ispunjava, a ona tvrdi da ne postoji ništa što je njima dvoje teško da urade jedno za drugo. Od samog početka veze, njih dvoje su primetili da se veoma lepo uklapaju, te da neke stvari ne moraju ni da naglašavaju niti traže jedno od drugog, jer savršeno dobro razumeju želje i potrebe svog partnera.

Oni su jedni od retkih parova koji nikako ne razmišljaju o podeli poslova u kući, već sve rade zajedno, po principu ”kome u tom trenutku vreme to dozvoljava”, te uvek izdvajaju i vreme da provedu vreme jedno sa drugim, ali i sa svojom decom.

Ono što je takođe karakteristično kod ovog para jeste da se savršeno slažu sa majkama svog partnera, odnosno Marija sa svojom svekrvom, a Milan sa taštom, te da se i njihove majke veoma dobro slažu, te nikada nemaju neke značajne porodične konflikte, a i bake su uvek orne da uskoče i potpomognu Mariji i Milanu, naročito kada treba da pričuvaju unuke.

Sve u svemu, čini se da Marija Veljković Milanović ne mora ni da glumi ispred kamera svoju sreću, već je ona i zaista ispunjena u svim aspektima svog života, počev od svoje bogate karijere glumice i voditeljke, a naročito na polju privatnog života, gde, pored svog savršenog supruga, može da bude i savršena žena, majka, snajka i ćerka.

Loading...

Karijera

Kao što smo već pomenuli, Marija Veljković Milanović je svoju karijeru započela još za vreme studija, kada je 2003. godine dobila epizodnu ulogu u seriji M(j)ešoviti brak. Nakon završetka studija, 2004. godine, Marija Veljković Milanović je dobila posao voditeljke dečije emisije ,,Tajni agent Izi”, na BK televiziji, koja je ubrzo postala veoma popularna, kako među mališanima, tako i među njihovim roditeljima.

Ipak, nakon što je BK televizija zvanično ugašena, Marija Veljković je ostala bez posla, te je počela da se ostvaruje kao pozorišna glumica i pridružila se trupi pozorišta ,,Zoran Radmilović” u svom rodnom gradu, Zaječaru, a koji je i jedan od najpoznatijih pozorišta Timočke krajine, čiji je član bila 4 godine, a izjavila je da još uvek ima izuzetno uspešnu poslovnu saradnju.

Kao pozorišna glumica se ostvarila u više dela,  kako u zaječarskom, tako i beogradskom pozorištu,  kao što su ,,Šalabalabajke”, ,,Prljavo i čisto nije isto”, ,,Cimeri”, ,,Radi mi svašta”, ,,Mileva Ajnštajn”.

2007. godine Marija Veljković dobija i angažman na Radio – televiziji Srbije, a nekoliko godina kasnije je prebačena da radi kao voditeljka ,,TV Slagalice”, sa svojom nekadašnjom lektorkom i učiteljicom, Milkom Canić. Rad u emisiji ,,TV Slagalica” je za Mariju Veljković Milovanović bio zaista perspektivan jer je, kako i sama kaže, proširila svoje opšte znanje iz različitih polja.

U međuvremenu se Marija Veljković u nekoliko navrata vratila i svojoj izvornoj ljubavi – filmskoj glumi, te je igrala doktorku u seriji ,,Vojna akademija”, koja se prikazivala u periodu od 2012. do 2014. godine, a 2013. godine je igrala i u filmu ,,Vojna akademija”.

Tokom 2016. godine, kada je već bila trudna po 3. put, Marija Veljković Milanović se oprobala u još jednoj umetničkoj vodi – književnosti, te je napisala i objavila svojevrsni vodič o rodieljstvu i samoj trudnoći – ,,Trudnoća je dar”, u kojoj govori o svim čarima, ali i strahovima sa kojima se svaka majka, a naročito novopečene majke, susreću.

Loading...

U ovoj knjizi, osim lične perspektive Marije Veljković Milanović, nalaze se i iskazi njenih bliskih prijateljica i koleginica, kao što su njena koleginica iz ,,TV Slagalice”, Kristina Radenković, ali i Danijela Pantić i Nina Lečić.

Osim ličnih iskustava, buduće majke mogu čitati i savete lekara, sa kojima je, tokom pisanja knjige, Marija Veljković Milanović razgovarala, kako bi prikupila što više informacija na ovom polju.

2016. godine je Marija Veljković Milanović pozajmljivala glas Bel u animiranoj seriji ,,Sofija prva”, u kojoj se pojavljuju sve Diznijeve junakinje, a od sredine oktobra 2017. godine je, zajedno sa Draganom Kosjerinom, Gordanom Kičićem i Markom Živićem, počela da vodi emisiju ,,Luda noć”.

Marija Veljković Milovanović se bavi i dobrotvornim radom, a jedan od njih je u saradnji sa njenim ostalim kolegama glumcima, sa kojim aktivno obilazi osnovne i srednje škole i sa decom ometenom u razvoju radi na dizanju svesti o ličnoj i higijeni životne sredine.

Ime i prezime: Marija Veljković Milovanović

Datum rođenja: 15. jul 1980. godina

Mesto rođenja: Zaječar, Srbija

Zanimanje: glumica, voditeljka

Visina: 175 cm

Facebook: https://www.facebook.com/marija.veljkovic.37

Twitter: https://twitter.com/marijaveljkovi4

Instagram: https://www.instagram.com/mare.veljkovic/

Sponzorisano:

Loading...