Top 3 zimska Chloe parfema

Uz primamljive cvjetove i raskošno voće, najbolji Chloe parfemi smjelo su ženstveni, a ipak imaju nježni alter ego. Chloe je ostao iznenađujeće vjeran svojoj izvornoj viziji, a istovremeno je ostao moderan. Spajajući pristupačno i luksuzno, brend je zaslužio visoko mjesto za stolom mnogih drugih brendova.

Chloe, koju je 1952. godine osnovala Bagy Aghion, pionir je pristupačne mode u vrijeme kada miješanje konfekcije i luksuzne odjeće nije bilo čuveno.

Ovim putem Vas želimo pripremiti za predstojeću dugu, hladnu zimu, uz neodoljive Chloe parfeme, dugotrajne i savršene za zimske dane.

  1. Chloé toaletna voda

Ikonski original Chloé Eau De Parfum predstavljen je 2009. godine i brzo je stekao kult. Ova revidirana verzija je malo slađa od originala, iako je i dalje jednako lijepa.

Toaletna voda Chloé koristi buket bijelog cvijeća koji je poduprt bijelim ružama i obogaćen limunom i bergamotom. Ovo čini prvu primjenu ovog parfema nevjerovatno slatkom i puderastom, ali kad blijedo blijedi, cvjeta i otkriva mošusni prizvuk koji je istovremeno i sladak i topao.

Savršeno za dnevnu odjeću u jesen i zimu kada će hladniji zrak biti naklonjen ovoj osjetljivoj mješavini. Uz umjereno prosipanje i trajnu moć zadržavanja od 5+ sati, ovaj miris brzo blijedi, ali se slijepi nakon što se smjesti. To ga čini izvrsnim za dane kada vam treba nenametljiv miris koji će vam pomoći.

Predstavljena u istoj bočici kao i originalna verzija iz 2009. godine, ova iteracija toaletne vode Chloé ima nekoliko razlika. Bočica je slično ispupčena, ali zadržava bijelu vrpcu oko vrata. Efekat je skroman, otmjen i nesumnjivo ženstven, baš kao i sam miris.

Ukratko, toaletna voda Chloé je svijetli, svježi, a kremasti cvjetni ženski miris koji vam podiže raspoloženje.

  1. Chloé Love Story

Treći ulazak u Love Story, ovaj parfem je lansiran 2016. godine i puno je senzualnija iteracija originala (što možda i ne čudi s obzirom na njegovo ime).

Otvara se voćnim notama kruške i limuna i divnim cvijetom narandže. Ubrzo se otopi otkrivajući cvjetni slatki heliotrop i senzualni, zemljani miris pasiflore. Suha dlaka otkriva mošusno / drvenastu podlogu koja podjednako zagrijava i umiruje.

Ova složena mješavina dobro se daje jesenskim večerima sa svojim senzualnim cvjetovima i raskošnom bazom. Love Story Eau Sensuelle je relativno dugotrajan miris koji traje oko 4+ sata nakon nanošenja.

Drži se u istoj bočici kao i druge verzije Love Story, tamniji tonovi ovog parfema i ukras na vrpci daju ovom boudoir osjećaju koji će se svidjeti ljubiteljima berbe.

Ukratko, Chloé Love Story Eau Sensuelle romantičan je, sanjarski bijeli cvjetni miris s laganim dodirima voća.

  1. Chloé L’Eau

Izbačen na tržište 2019. godine, jedan je od novijih mirisa u liniji, ali miješa neke od starih favorita zbog kojih su Chloé parfemi poznati.

Damask ruža, liči i magnolija u potpunosti se nalaze u ovom parfemu, uravnoteženi hrastovom mahovinom i cedrom. Rezultat je nježni i mirisni parfem s čistom drvenastom bazom koji ima dodir jantara za dodavanje dubine.

Chloé L’Eau toaletna voda čvrst je svestrani alat koji se može nositi tokom dana i večeri u gotovo bilo koje godišnje doba. Međutim, ogromna sila se zaista pojačava u hladnom vremenu, pa je možda umjerena primjena zimi. Očekujte solidnih 4+ sati nošenja od ovog mirisa.

Smješten u kultnoj staklenoj bočici Chloé s pretjeranom ružičastom mašnom, kraćim preljevom i blijedo ružičastim nijansom samog mirisa, ovo je simpatičan i djevojački dodatak bilo kojem toaletnom stoliću.