Zlatno pravilo prilikom učenja stranih jezika

Želite da progovorite na kineskom, japanskom ili španskom? Ako nemate mnogo vremena da i ako škola stranih jezika trenutno nije vaš prvi izbor, onda vam možemo ponuditi nekoliko saveta kako da progovorite strani jezik koji želite.

Prva pitanja koja se svima na početku motaju po glavi jeste koliko je vremena potrebno za učenje, da li ću stići do tečnog izgovora, hoću li uspeti za nekoliko meseci i kako zapravo da postanem poliglota, mogu sve sam ili sama.

Da biste u rekordno brzom roku naučili neki strani jezik uvek vam mogu pomoći veb stranice i aplikacije, ali i drugi online materijali kojih je u izobilju. Samo je pitanje vaše rešenosti da li želite da naučite novi jezik.

Neko je rođen sa genom za jezike, a nekome treba mnogo vremena da savlada osnovna pravila stranog jezika.

Loading...

Sreća, upornost, trud, rad, geni ili ? Kod nas se često kaže da se trudi i rad isplate, a da talenat bez truda i rada počinje da se gubi.

Nije ova tvrdnja daleko od istine, jer sve možete da okrenete u svoju korist i da prilagodite svojim potrebama, posebno ako je znanje i učenje nepoznatog jezika u pitanju.

Kako postići nivo od konverzacijskog do profesionalnog znanja jednog jezika?

Zlatno pravilo prilikom učenja nekog novog jezika jeste da se sve može naučiti. Ne postoji gen za jezik.

Opet podvlačimo, ne postoji gen za jezik. Postoje samo alati i trikovi za brže savladavanje stranog jezika.

Stoga, oni najvredniji i nauporniji mogu postati poliglote.

Kada krenete sa učenjem nekog jezika, trebalo bi da se malo posvetiti kulturi te zemlje, jer ako planirate da putujete Kinom i da se bar malo komunicirate sa Kinezima, onda bacite pogled kako se Kinezi pozdravljaju, kakav je njihov bonton i sl.

Međutim, nije lako krenuti od nule, a stići do poliglote. Nije lako kada ste na nuli, ali videćete da brzo i lako možete da budete poliglota, samo ako vredno radite i ako se trudite.

Loading...

#1 Naučite prave reči na pravi način!

Da biste novi jezik naučili neophodno je naučiti mnogo novih reči. Mnogo!

Da ne biste brže prestali sa učenjem nego što ste počeli, zaboravite na izgovore poput lođeg pamćenja, nerazumevanje, teško prelamanje jezika i sl.

Zapamtite, da biste tečno govorili jedan jezik ne znači da morate da naučite sve reči tog jezika. Zato je vokabular najvažniji!

Jeste li znali da bilo koji strani jezik, bilo da ste izabrali neku od škola stranih jezika ili da učite sami, za tri meseca možete dobro da govorite i još bolje da ga razumete?

E pa, ako vam ovo deluje neverovatn, onda se okrenite učenju novih reči.

Loading...

Samo 20% više napora da uložite u učenje stranih reči omogućiće vam da steknete skoro 80% znanja jednog jezika.

Recimo, kada je engleski jezik u pitanju, dovoljno je da znate 300 reči koje se stalno upotrebljavaju kako biste razumeli skoro 65% svih pisanih materijala.

Nije to samo kod engleskog jezika, već je to slučaj sa svakim stranim jezikom.

Zato imajte na umu kada buste učili novi jezik, fokusirajte se na nove reči i sigurni smo da ćete brzo savladati željeni strani jezik.

Sponzorisano:

Loading...