Kako da uredite malo dvorište?

Terasa ili malo dvorište?

Nije važno, važno je samo da postoji prostor gde možete da uživate u letnjim vrelim večerima. Opuštene i prijatne večere sa prijateljima u dvorištu, popodnevne dremke na ležaljkama i doručak nedeljom u prirodi idealni su načini za opuštanje i uživanje daleko od gužve i gradskog meteža. Vaše dvorište može da postane vaša oaza, samo ako ga lepo uredite i namestite baštenski nameštaj tako da i vi i vaši prijatelji istovremeno možete da uživate.

A šta je sve potrebno da uredite vaš mali životni kutak?

# 1 Baštenski nameštaj

Vreme je da dvorište opremite. Doduše, najpre treba da ga uredite, a zatim da dodate nameštaj, ali prvo izaberite da li želite ležaljke, fotelje, stolice i stolove u svom dvorištu. A onda krenite u kupovinu i u rasklapanje i sklapanje nameštaja. Ako niste zadovoljni bojama nameštaja, uvek možete da ih prekrijete ednobojnim, šarenim ili neutralnim prostirkama kako biste mogli da uživate u vremenu koje provodite u svom dvorištu.

# 2 Manji nameštaj za mali prostor

Kada je vrt ili dvorište manje površine, onda zaboravite na glomazni nameštaj. To znači da vam je potreban manji uglađen baštenski nameštaj, ali istovremeno i udoban kako biste na miru mogli da uživate sa porodicom i prijateljima. U svakom slučaju, postoji mnogo opcija za uređenje malog dvorišta, zat zavrnite rukave i bacite se na posao.

# 3 Obavezno osvetite dvorište

Možete da birae da li želite dekorativnu rasvetu za svoj vrt ili pak želite jedno veliko rasvetno telo koje privlači pažnju. Za intimniju atmosferu predlažemo rasvetu koja je različitih boja, a ne zaboravite da obezbedite i glavno svetlo koje će moći da osvetli sto kako biste mogli da uživate u prijatnim letnjim večerama sa društvom.

# 4 Zelenoilo i ukrasne biljke na sve strane

Dobro je poznato da je manje više, ali ako imate prostora onda slobodno dodajte uskranih biljaka u svoje svorište. Iako ste već okruženi prirodom i zelenilom, onda slobodno dodajte i neko veće i druge zanimljive biljke koje imaju različite oblike i mogu da narastu u različitim visinama kako bise razbili monotoniju.

Takođe, birajte raznobojno cveće, a možete ubaciti i šarene saksije koje će sigurno privući pažnju svakog posetioca. I da, ne zaboravite, ako se odlučite za više biljaka u dvorištu, obavezno ih redovno održavajte. Pvc creva s utu da vam pomognu da ih zalijete, a baštenski alat će vam pomoći da ove biljke na pravilan način uzgajate.

# 5 Kocke u podu i boho stil

Ako želite da vam dvorište budeveselih boja, onda farbu u ruke i obojite polja koja se nalaze na stazi duž dvorišta. Nije potrebno mnogo ulaganja, dovoljno je samo da nabavite farbu i četku i da krenete na posao.

Sigurni smo da ćete se u ovakvom dvorištu uvek prijatno osećati.

A kad smo kod boho stila, poznato je da svi vole da se pohvale onim što su sami napravili ne samo u enterijeru, već i u eksterijeru. Uvek možete da se oprobate u slikanju, pa svoje remek delo možete okačiti u dvorištu.

Takođe, možete crteže svojih mališana dodati u dvorištu, a i ako vam se svoji radovi ne sviđaju baš nešto mnogo, ne brinite, sigurno će se odlično uklopiti u dekoraciju čitavog eksterijera.