Upotreba streč folije u komercijalne svrhe

Da li tražite način kako da jednostavno i lako zapakujete neki paket? E pa niste jedini, jer je mnogo onih koji bi ovu dilemu da reše. A evo kako to uraditi.

Avaka firma, pa i porodica trebalo bi da u svom okruženju ima samolepljivu traku, selotejp i streč foliju. A zašto baš streč folija? Zahvaljujući sovjim karakteristikama streč folija ispunjava sve neophodne potrebe prilikom pakovanja i osim što se jednostavno nabavlja, ima široku primenu i velika je ponuda ovog proizvoda na tržištu.

Kada govorimo o komercijalnoj upotrebi folije, dostupne su streč folije različitog kvaliteta. Od tehničkih mogućnosti kompanije i potreba pakovanja deklariše se elongacija i debljina folije, pa se tako elongacija kreće od 7 do 30 mikrona.

Korisnicima je važna žilavost, odnosno rastegljivost folije ili kako se to stručno kaže elongacija. Zato je važno da korisnici biraju foliju sa skladu sa potrebama.

Za siguran transport i dobru logistiku neophodno je da se formira paletno pakovanje folije ili da više paketa budu kompaktni. Jasno je da streč folija distributivnim centrima omogućava jednostavnije i brže funkcionisanje.

Kompanije koje se bave transportom robe od vrata do vrata koriste folije kkao bi spakovali i za transport pripremili robu i kako bi sprečili da se roba ošteti. Zbog toga ne iznenađuje zašto se streč folija smatra neophodnim materijalom pri pakovanju i prevozu robe.

Koje su karakteristike streč folije?

Prva i najvažnija kakrakteristika streč folije jeste jednostavna upotreba. Zahvaljujući ručnoj upotrebi i obavijanju paketa ili paleta efikasnije i brže se pakuje roba, a radnici lakše i brže završavaju posao i za kraće vreme pripremaju pošiljke za dalji transport.

Sledeće po čemu se folija izdvaja jeste njena rastegljivost. Ona paketu omogućava kompaktnost i čvrstinu, a pri transport roba je mnogo sigurnija. Kada se uporedi utrošena folija pri pakovanju pošiljki i njen deklarisan kvalitet, jasno je da je reč o veoma isplativom materijalu za pakovanje robe. To je posebno učljivo pri mašinskom pakovanju paleta ili velikih paketa robe.

Streč folija je lepljiva i zahvaljujući tome odlično prijanja za robu pri čemu paketi postaju kompaktniji i ne postoji mogućnost da se folija pri prevozu odmota, a samim tim ni da se paket rasturi.

Odličan reciklažni materijal

Širina rolne je standardna i ona iznosi 500mm, pa se obavijanje palete rasporešuje u racionalnom odnosu. Manje materijala se troši, a postiže se veča čvrstina i kompaktnost. Ako je paket visine do 2 metra, onda je dovoljno da se 5 do 6 puta obavije roba. Ako su palete zahtevnije za pakovanje, onda se pri zatezanju folije i elongacija pojačava.

Zbog mogućnosti reciklaže streč folija je svrstana u reciklažni materijal koji u Evropi ima posebno priznate standarde. Takođe je i veoma popularan materijal za pakovanje robe širom sveta, jer je usklađen sa zahtevima zelene ekonomije, među kojima se najviše ističe očuvanje i zaštita životne sredine.

Napravljene su kako bi zadovoljile najrazličitije potrebe korisnika. Bilo da se radi o zaštiti, izdržljivosti, snazi, ekonomičnosti ili pouzdanosti, od velike koristi biće sigurno streč folija, jer je to ambalaža koja se najviše koristi za pakovanje proizvoda prilikom njegovog prevoza.