Najbolji preparati za rast brade

Svi znamo da brada kod dečaka počinje da raste negde u periodu puberteta. Na to utiču razni genetski faktori, ali i spoljašnji faktori, poput stresa, ishrane, uslova u kojima osoba živi itd.

Osim toga, veliku ulogu svakako igra hormon testosteron ali i još neki slični hormoni.

Brada je oduvek bila znak muškosti, a danas je trend nošenja brade veoma popularan. Mnogi muškarci širom sveta imaju bradu, te se tako smatraju šarmantnijim i privlačnijim suprotnom polu. Ipak, postoje i oni muškarci koji bi voleli da imaju bradu ali im ona nikako ne raste ili je veoma retka. Mnogi čeznu o tome da imaju gušću bradu i da izgledaju muževnije.

Postoji brojni načini kako se može pojačati gustina dlaka na bradi i uopšte pokrenuti njihov rast. Danas su razni preparati dostupni na tržištu koji mogu da pomognu kod ovog problema.

Loading...

U ovom tekstu ćete imati prilike da vidite kako možete uticati na to da vam brada bude gušća i lepša. Reći ćemo vam koji su sve preparati dobri za rast brade, a svakako ćemo vam dati i savete oko toga šta bi trebalo da radite kako vam dlake sa brade ne bi opadale.

Ukoliko i vi imate problem sa nedovoljno gustom bradom, onda vam savetujemo da nastavite sa čitanjem ovog teksta. Nadamo se da ćete u njemu naći niz korisnih i dobrih informacija koje će vam pomoći da i vi rešite vaš problem sa bradom.

Pa da vidimo prvo koji to preparati mogu da vam pomognu da vam brada brže raste.

Koji su preparati najbolji za rast brade?

Pantenol preparati. Pantenol mast, odnosno krema, je jedan od najboljih preparata za rast brade. Ne samo da će ovaj preparat pomoći da vaša brada brže raste, nego će sprečiti i da dlake opadaju sa vaše brade. Dokazano je da Pantenol mast i krema čine kožu hidriranom i daju joj sve neophodne hranljive sastojke. Najbolje bi bilo da nanosite Pantenol mast svako veče pre nego što odete da spavate i da lagano ovaj preparat utrljate u kožu brade. Tokom noći Pantenol proizvod će pokazati svoje izvanredno dejstvo i umiriće vašu kožu. Koliko je Pantenol blagotvoran za kožu, svedoči i to da se ovaj proizvod može i nekoliko puta u toku dana primenjivati.

Osim Pantenol kreme i masti, možete svakako primenjivati i Pantenol rastvor, koji će isto tako umirujuće delovati na vašu kožu i pomoći u rastu brade. Najbolje bi bilo da Pantenol rastvor nanosite na bradu nakon brijanja. Ukoliko budete redovno upotrebljavali neki od Pantenol proizvoda, sigurno će brada početi brže da vam raste i dlake će prestati da opadaju. Ako ste nestrpljivi i voleli biste odmah da vidite rezultate, najbolje bi bilo da Pantenol preparate kombinujete sa AD kapima ili sa nekim prirodnim uljem, kao što su kokosovo ulje, ricinusovo ulje itd.

Ricinusovo ulje. Jedan od prirodnih preparata koji je najbolji ako želite da vam brada raste brže i da bude gušća je ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje sadrže razne vitamine i minerale, a sadrži i važne esencijalne masne kiseline, kao što su linoleinska, oleinska i palmitinska kiselina. Nema sumnje da će vam ricinusovo ulje pomoći da vam brada brže raste, ali i da se spreči opadanje dlaka sa brade.

Osim za bradu, ovo ulje se koristi i za kosu, a deluje na isti način. Ricinusovo ulje možete da koristite samo, ali možete da ga kombinujete sa još nekim uljima. Sada se verovatno pitate kako se ricinusovo ulje primenjuje. Naime, potrebno je da dobro očistite kožu lica i onda lagano da utrljate ricinusovo ulje u bradu. Ono će se lako upiti, tako da ne morate da brinete da će vam koža biti masna. Preporučuje se da ricinusovo ulje nanosite na bradu svako veče pre nego što legnete da spavate, a ujutru da lice isperete vodom. Tokom noći ovo ulje će ispoljiti svoje blagotvorno dejstvo, a najbolje je da ceo postupak primenjujete negde oko mesec dana. U početku treba nanositi ricinusovo ulje svaki dan, a kasnije možete i jednom ili dva puta u toku nedelje.

Loading...

Ulje eukaliptusa. Baš kao i ricinusovo ulje, i ulje od eukaliptusa može da bude veoma delotvorno ukoliko biste želeli da vam brada postane gušća i da vam dlake ojačaju.

Ostali prirodni sastojci koji mogu da pomognu u tome da vam brada raste brže jesu aloe vera, devičansko maslinovo ulje, ulje od koprive, kokosovo ulje itd.

Vitamin B je takođe od velike važnosti kada je u pitanju rast dlake. Kako biste učinili svoju bradu jačom i gušćom, preporučujemo da povećate unos namirnica koje su bogate ovim vitaminom. Tu se podrazumeva da jedete koštunjavo voće, žumance, integralne žitarice, zeleno povrće, mleko, ribu, junetinu itd. Sve ove namirnice sadrže kompleks B vitamina i pozitivno će uticati na spomenuti problem. Najbolje bi bilo da osim vitamina B počnete da unosite i vitamine A, C i E u malo većim količinama i vrlo brzo ćete primetiti da se kvalitet vaše dlake, ali i vaše kože, dosta poboljšao.

Svakako je važno unositi i dovoljne količine proteina i masti u organizam. Ove materije doprinose tome da se nivo testosterona u organizmu poveća, pa će samim tim doći i do bržeg rasta brade.

Saveti i preporuke za brži rast brade

Jedan od najćešćih uzroka opadanja dlaka sa brade, ali i sa kose, jeste hormonski poremećaj, ali odmah iza toga dolazi i stres. Poznato je da stres može da izazove različite zdravstvene probleme, a između ostalog i opadanje dlaka. Upravo zato je važno da izbegavate bilo kakve stresne situacije i da pokušate da ostanete koliko-toliko pribrani.

Svakako je važno spomenuti i nepravilnu ishranu kao faktor koji dovodi do opadanja dlaka sa brade i kose. Iz tog razloga je važno da počnete zdravije da se hranite i da unosite u organizam sve potrebne vitamine i minerale. Već smo spomenuli koji vitamini su od ključnog značaja i koje namirnice mogu povoljno da deluju na rast brade.

Loading...

Osim toga, važno je da umanjite pušenje ili da ga u potpunosti ostavite, ali i da izbegavate alkoholna pića. Takođe, preporučuje se i da se ne izlažete UV zracima, jer oni mogu znatno da oslabe kvalitet dlaka na licu i da dovedu do opadanja brade.

Svakako ćemo spomenuti i to da je potrebno da neprestano jačate svoj imuni sistem jer to je jedini način da budete zdravi i da vam dlaka pravilno raste i bude kvalitetna. Još jedan od naših saveta jeste da se trudite da dovoljno spavate, jer nedostatak sna takođe može da dovede do opadanja dlaka.

Nemojte zaboraviti da uvek održavate lice čistim i hidriranim. Shodno tome preporučuje se da koristite svakodnevno neku hidratantnu kremu koja će štititi vaše lice i omogućiti koži da diše. Ukoliko negujete vašu kožu lica, budite sigurni da će vam i brada brže rasti.

Još jedna preporuka za rast brade jeste da je ne dirate non stop i da ne skraćujete dlake previše često. Najbolje je da vam brada neko vreme miruje, a preporučuje se čak da je oko mesec dana, pa i duže, uopšte ne dirate.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i interesantan. Imali ste priliku da saznate na koji način možete uticati na rast brade i koji su to najbolji prirodni preparati koji vam mogu pomoći. Osim toga, dali smo vam neke praktične savete, koji mogu da budu veoma korisni za vas.

Nadamo se da ćete poslušati naše savete i da ćete uskoro i vi imati bradu kakvu ste oduvek sanjali. Nema sumnje da je brada i dan danas odraz muževnosti i dominacije u društvu.

Sponzorisano:

Loading...