Saveti kako da uredite poslovni prostor

Bez obzira na to da li ste vlasnik malog, srednjeg ili velikog preduzeća i bez obzira na to kojom delatnošću se vaše preduzeće bavi, dobro uređen poslovni prostor je sasvim sigurno imperativ.

Na pravi način uređen poslovni prostor je nešto poput prvog utiska – kada klijent dođe kod vas na sastanak po prvi put, nije važno samo da mu mudro “prodate priču” već i da ga oduševite ambijentom svoje firme jer će i on mnogo toga reći o vašem poslovanju i vama.

Dakle, kao što ćete se vi pripremiti za sastanak kako biste ostavili najbolji utisak, na isti način treba da pristupite uređenju poslovnog prostora.

Verujemo da vam je jasno zašto je poslovni prostor važan koliko i sama delatnost kojom se bavite, odnosno, vaša stručnost.

Loading...

A sada, ukoliko još uvek niste pronašli svoj poslovni prostor iz snova ili ste ga pronašli, ali ne znate kako da ga uredite, a da najbolje oslikava ono što vi radite, evo nekoliko saveta.

Kako da pronađete savršeni poslovni prostor?

Brojne agencije za nekretnine vam stoje na raspolaganju kada je reč o pronalasku samog prostora za vašu kancelariju. Naravno, možete i sami da gledate oglase, ali ako želite 100% sigurnu varijantu, bolje je da se odlučite za profesionalnu, stručnu pomoć prilikom kupovine ili iznajmljivanja. Ovako važne nekretnine je uvek bolje tražiti uz pomoć agencija.

Druga važna stvar je lokacija na kojoj želite da se vaš poslovni prostor nalazi. Lokali i stanovi na Novom Beogradu su naročito popularni kada je reč o kupovini ili iznajmljivanju poslovnog prostora, pa bi možda trebalo razmisliti o tom delu grada koji je zaista odličan kada je reč o poslu.

Razmislite i o tome koliko stan vam je potreban, da li je potrebno da bude opremljen ili ne i slično. Zapravo, ponašajte se kao kada biste tražili stan za život – uključite sve moguće kriterijume!

Kako da uredite (i održavate!) poslovni prostor?

Krenućemo od osnovnog, ali jako bitnog segmenta – održavanje poslovnog prostora. Setite se prvog utiska. Vaš poslovni prostor uvek mora da bude sređen cakum-pakum! Nema nagomilanog đubreta, neopranih sudova, prljavih podova, prašine i paučine!

Možda vam ovo zvuči smešno, ali verujte da postoje ovako aljkave kancelarije! Vodite računa o higijeni kancelarije naročito ukoliko je ona mala i ukoliko se sve dešava u jednoj prostoriji.

Loading...

Takođe, ako imate mnogo zaposlenih, normalno je da će se đubre tu i tamo praviti u većoj količini, ali vodite računa o tome da ga redovno iznosite, da redovno čistite i održavate poslovni prostor i to ne samo zbog klijenata već i zbog vas koji boravite u toj kancelariji. Redovno provetravajte prostoriju, a možete se poslužiti i osveživačima vazduha blagog i prijatnog mirisa.

Kada je reč o uređenju samog prostora, bez obzira na to kojom delatnošću se vaša firma bavi, najbolje je da igrate na kartu minimalizma.

Uredite kancelariju u minimalističkom stilu, bez suvišnih detalja koji će samo stvarati nered.

Odlična ideja je i da u poslovnom prostoru dominiraju “vaše” boje, odnosno, boje vašeg vizuelnog identiteta, ako se to uklapa u sam prostor i ukoliko imate prostora za ovako nešto.

To može da bude interesantno klijentima – čim uđu u vašu kancelariju, odmah će znati gde su.

Ukoliko vam to finansije dozvoljavaju, možete se posavetovati i sa stručnjakom za uređenje enterijera kako biste bili sigurni da će vaša kancelarija izgledati lepo, doterano i profesionalno, ali i biti prijatna za rad.

Sponzorisano:

Loading...