Moja soba – sastav iz srpskog

Moja soba – sastav iz srpskog. Primeri sastava su ispod.

Primer 1

Mesto gde se osećam najudobnije i gde pokazujem svoju pravu prirodu jeste moja soba. Ovo je mesto gde ja zaista mogu biti ja i gde mogu raditi ono što želim; to je mesto gde ležem i budim se svakoga dana. U mojoj sobi se osećam ugodno jer je to samo moj prostor.

U mojoj kući je uvek nekakva buka i galama; pas laje, a moja braća i sestre trče unaokolo i prave buku – jedino je moja soba mesto gde mogu pronaći mir i gde se mogu opustiti. U mojoj sobi ja čistim svoj um od svih spoljašnjih uticaja i tu uspevam da razbistrim svoje misli.

Loading...

Moja soba je pravo ogledalo moje ličnosti. U njoj ima mnogo fotografija koje sam uslikao, kao i drugih detalja koji su mi, na neki način, zanimljivi. To je jedino mesto u kući gde sam dobio dozvolu da ga uredim onako kako ja hoću.

Pored osnovnog nameštaja koji mi je neophodan, a to su krevet, radni sto, stolica, polica za knjige i orman za garderobu, u sobi se nalazi i jedan ćošak koji sam sam osmislio.

To je moj kompjuterski sto pored koga stoje zvučnici, malo pojačalo i moja električna gitara. U tom ćošku provodim najkreativnije trenutke. Kompjuter je povezan sa zvučnicima.

Kada prilike to dozvoljavaju, ja uspevam da pustim omiljenu muziku glasno i da priključim gitaru, te da uvežbavam neke omiljene numere. Gitara je moja velika ljubav. Idem u muzičku školu i tamo učim klasičnu gitaru, a kod kuće sviram električnu.

Uvežbavam svoje prste kako bih bio dobar na zajedničkim probama sa svojim bendom koga smo nedavno osnovali moji drugari i ja. Iznad ovog kompjuterskog stola i u ovom muzičkom ćošku, kako ga ja zovem, nalaze se posteri i slike mojih omiljenih muzičara i rok bendova. Ovi veliki umetnici me svakodnevno inspirišu.

Još jedan razlog zbog kog se u mojoj sobi osećam ugodno jeste i to što volim da plešem, ali mi je neprijatno da to radim pred drugim ljudima. Volim da zamišljam da sam na pozornici, pa često pustim muziku i plešem do iznemoglosti. Zamišljam da sam rok zvezda i da je ispred mene publika koja vrišti i doziva moje ime.

U mojoj sobi se osećam bezbedno i u njoj imam puno samopouzdanja koje mi ponekad nedostaje kada sam napolju. U ova moja četiri zida mogu da uradim šta god poželim i znam da to niko neće videti niti će mi se iko smejati. Zbog toga je moja soba moje malo sklonište.

Primer 2

Kad god se osećam opterećeno ili iscrpljeno, ja odem u svoju sobu. Ako mi je potreban predah ili samo malo vremena nasamo, možete me naći tamo. Moja soba nije kao ostale prostorije u kući. Moja soba je mesto gde se osećam najbezbednije i najudobnije. Jedino sam u svojoj sobi ja – ja.

Loading...

Moja soba je samo moja. Ovu prostoriju ne delim ni sa kim. Pošto naša kuća ima dva sprata na kojima se nalaze velika dnevna soba, trpezarija, kuhinja, dva kupatila i spavaća soba mojih roditelja, ja sam odlučio da moja soba bude iznad svih i da mi daju prostoriju na potkrovlju. Tako je moja soba potpuno izolovana, što je za mene idealno.

Soba nije velika. Ima nekih 7 kvadrata, ali je za mene to sasvim dovoljno. U njoj se nalazi moj radni sto, komoda, orman i, naravno, krevet. Uvek miriše na vanilu jer često upalim mirišljavu svećicu sa ovom aromom. Taj miris me opušta i čini moju sobu još udobnijom.

Zidovi u mojoj sobi su okrečeni u bledoplavu boju sa vrlo diskretnim šarama u tamnoplavoj boji na jednom zidu.

Iako krevet generalno služi za spavanje, kod mene je on multifunkcionalan. Recimo, skoro uvek čitam na krevetu. Legnem, ispružim se i uživam u knjizi. Ponekad ležim ne radeći apsolutno ništa. Jednostavno sanjarim i gledam u plafon, slušajući omiljenu muziku.

Loading...

Odmah pored mog kreveta se nalazi mali noćni stočić. Napravljen je od drveta i ofarban u prijatnu sivu boju. Stočić ima tri fioke. Ove fioke su prepune raznih stvarčica koje čuvam godinama. Uvek uživam da kopam po njima. Obično pronađem neke baš stare igračkice sa kojima sam se igrao dok sam bio mlađi. Ponekad, kada imam sreće, pronađem i nešto novca.

Majka me često kritikuje zbog ovih fioka jer smatra da su neuredne i prepune. Govori mi kako je odavno trebalo da ih raščistim i sredim, ali nikako da je poslušam. Kopanje po fiokama nikada ne bi bilo tako interesantno kada bi one bile uredno sređene.

Primer 3

Vrata moje sobe su bele boje, ali imaju neke ogrebotine pri dnu. Ogrebotine su naravno posledica toga što čuvam malog psa. On ima običaj da grebe po vratima kada želi da uđe u moju sobu.

Iako sam ga sto puta učio da to ne radi, on ne shvata. Na kraju sam odustao od toga i pomirio se sa tim da će vrata uvek biti izgrebana.

Soba je duga oko tri metra, uključujući i orman koji se nalazi na zidu prekoputa ulaznih vrata. Pod u mojoj sobi je drven i škripi svaki put kad se zakorači.

Međutim, imam i jedan teget mekani tepih, otprilike po sredini poda. Poprilično izgleda čisto iako ga ne usisavam redovno.

Sa leve strane vrata se nalazi kožna fotelja, koja i nema neku specijalnu namenu, osim što na njoj obično stoji hrpa moje garderobe.

Odmah pored fotelje je moja elektronska stanica gde punim mobilni telefon noću, kao i svoj električni brijač tokom dana. Sa te strane se nalazi i veliki prozor koji gleda na dvorište i mali bazen.

Desno od prozora se nalazi moj veliki francuski krevet sa belim i sivim prekrivačima. Okvir kreveta je drven i ofarban u bež boju. Pored kreveta je mali stočić na kome se nalazi stona lampa koju skoro nikad ne koristim. Često na njoj pronalazim mrtve insekte i muve.

Primer 4

Moja soba je vrlo specijalno mesto u koje uvek pobegnem iz sveta koji me okružuje i gde se koncentrišem na neke druge važne stvari u mom životu. Kada zakoračim u moju sobu i svojim bosim nogama dotaknem mekani tepih na podu, imam osećaj kao da sam otvorila prolaz u jedan potpuno drugačiji svet. U tom, mom svetu, vlada jedna potpuno drugačija atmosfera.

Ova atmosfera pruža osećaj udobnosti i stabilnosti. Miris jabuke i cimeta preplavi vazduh kada upalim aromatičnu svećicu koju uvek imam pri ruci. Roletne su uvek spuštene na pola, pa svetlost pravi lepe šare po zidovima boje bele kafe. Lampa u uglu isijava toplu svetlost, koja blago osvetljava veliki hibiskus koji gajim već nekoliko godina.

Na zidovima vise divne fotografije koje su uspomene sa nekih dalekih putovanja i uspomene na neke drage ljude koje ne viđam tako često.

Moja soba je moje carstvo, moj svet uspomena i snova.

Sponzorisano:

Loading...