Skrivene korisne funkcije mobilnih telefona

Pre skoro 10 godina da bi se uradilo nekoliko stvari, bilo je neophodno upotrebiti nekoliko uređaja. Danas je sve mnogo jednostavnije. Pametni telefoni se koriste za telefoniranje, gledanje video sadržaja, TV emisija, serija, čitanje magazina, časopisa, knjiga, za slanje poruka, plaćanje računa i ne samo ti. Mnogo je funkcija koje imaju mobilni telefoni, a da toga nismo ni svesni.

Mi smo vam pripremili nekoliko korisnih funkcija koje će mnogima olakšati život, a da to ni ne znamo.

# 1 Čuvajte memoriju!

Tokom vremena memorija vašeg mobilnog telefona počeće da se puni. Zato je najbolje da na vreme kupite memorijsku karticu i da sve podatke prebacite na nju ili na računar ili možete koristiti online servise poput Dropbox-a. Takođe, možete sve svoje podatke prebaciti i na online platforme koje koristite poput Icloud-a ili G-Drive-a.

Kada sve podatke prebacite na neko drugo mesto za skladištenje, memorija mobilnog telefona biće oslobođena, a vaše mogućnosti neograničene.

# 2 Nadzorna kamera

Uvek možete da iskoristite mobilni telefon tako što ćete od njega napraviti bebi alarm ili nadzornu kameru. Uz pommoć aplikacija koje reaguju na pokrete i odmah će amstići obaveštenje ako se u vidnom polju pojavi neko. Ali svakako, za ovakve situacije bi najbolje bilo koristiti posebne uređaje koji tome služe.

# 3 Auto kamera

Ako hoćete da vam mobilni telefon posluži kao auto kamera, onda bi najpre trebalo da odredite najbolji položaj za telefon, onda instalirajte odgovarajuću DVR aplikaciju i krenite u snimanje. Prave auto kamere su mnogo bolji izbor, ali ako nemate auto kamere, onda će i ovakva kamera biti i te kako korisna.

# 4 Tajni meni

Na svakom mobilnom telefonu možete pristupiti tajnom meniju. Dovoljno je da u opciji podešavanja i u delu o mobilnom telefonu podesite izgled, kvalitet signala i ostale opcije. Podesite detaljno sve što vas interesuje kako biste mogli da baratate mobilnim telefonom na pravi način.

Ukoliko niste sigurni kako treba neke opcije podesiti, onda je najbolje da uradite servis telefona ili da se obratite profesionalcima da vam to srede.

# 5 Ultraljubičasto svetlo

Da li znate da UV svetlo može da bude korisno?

Ako želite da proverite da li su novčanice lažne, onda parčeselotejpa zalepite na blic, prebojite plavim markerom, pa zatim zalepite parče selotejpa obojeno ljubičastim markerom i tako još dva sloja.

# 6 Iskoristite telefon kao libelu!

Da li telefon može da vam posluži i za renoviranje doma? Naravno da može, a u ttu svrhu možete da se poslužite aplikacijom Bubble Level koja će od vašeg telefona napraviti libelu. Zvuči zanimjivo?

Pokušajte i uverite se i sami.

# 7 A šta kaže statistika?

Da li vam se čini da ste postali zavisni od mobilnog telefona? Da li možete da zamislite da jedan dan provedete bez mobilnog? Ako pripradate generaciji koja bez telefona ne može, onda pogledajte koje su to aplikacije bez kojih nikako ne možete. Ukoliko izaberete opciju podešavanja, pa zatim kliknete na opciju baterija dobićete detaljne podatke o korišćenju određenih aplikacija.

I šta kaže vaš mobilni ili statistika? A koju aplikaciju vi najviše koristite?